CRFPA Calarasi
  CRFPA Cluj
  CRFPA Dolj
  CRFPA Teleorman
  CRFPA Valcea  Programe specializate
  Educatie generala
  Instruire cadre
  Legaturi utile

Centrele Regionale de Formare Profesionala a Adultilor au fost infiintate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca in anul 2000 si dezvoltate cu asistenta din partea Bancii Mondiale, ca rezultat al reformei economice si necesitatilor manifestate in cadrul pietei de munca. Centrele, in numar de cinci, isi desfasoara activitatea in Calarasi, Cluj, Craiova, Ramnicu Valcea si Turnu Magurele au analizat piata fortei de munca impreuna cu partenerii din cadrul comunitatii, pentru a determina nevoile de formare la nivel regional, si a veni in intampinarea cerintelor angajatorilor.

Asociatia Colegiilor Comunitare Canadiene a fost contactata pentru a implementa proiectul din partea ANOFM.

In urma acestui proces, la nivel regional au fost identificate zece programe de formare profesionala pentru fiecare centru, specifice nevoilor regionale si cerintelor angajatorilor. Pentru fiecare program a fost dezvoltat curriculum, bazat pe competente, astfel ca dupa parcurgerea intregului program, cursantii sa posede cunostinte cerute pe piata fortei de munca.

Dar munca dezvoltatorilor de programe de formare din cadrul centrelor regionale nu s-a oprit la acest nivel. Personalul specializat, instruit in Romania si in strainatate, este capabil sa dezvolte la cerere programe de formare.

Scopul final: dezvoltarea deprinderilor profesionale necesare la locul de munca sau pentru angajare

Prin parcurgerea programelor dezvoltate in cadrul centrelor regionale se indeplinesc cerintele de formare la nivel regional pentru:
• tinerii adulti, care dezvolta aptitudini si abilitati de inalta calitate
• angajatorii, care au posibilitatea sa angajeze personal cu cunostinte cerute pe piata fortei de munca si devotament pentru munca
• comunitatea regionala, care este in masura sa determine un proiect dinamic de formare care sa atraga investitorii.

Servicii oferite
Centrele Regionale de Formare Profesionala a Adultilor ofera o gama larga de sevicii:

• desfasoara programe de formare profesionala, de la ocupatii din domeniul informaticii, la constructii si confectii textile (in cadrul acestui website sunt oferite informatii referitoare la programele dezvoltate de fiecare centru)
• ofera ajutor angajatorilor interesati in identificarea nevoilor proprii de formare
• ofera cursantilor si grupelor de persoane desemnate de angajatori module de educatie generala
• identifica si dezvolta, la cererea agentilor economici interesati, programe de formare pentru dezvoltarea aptitudinilor personalului curent angajat
• desfasoara programe de pregatire in domeniul antreprenorial pentru cei care au inceput sau doresc sa infiinteze o firma.

Beneficiarii serviciilor oferite
Centrele Regionale vin in intampinarea nevoilor de pregatire ale tinerilor adulti si angajatorilor. Agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca au posibilitatea sa inscrie la cursurile organizate de centrele regionale persoanele in cautarea unui loc de munca, aflate in evidenta lor.

Agentii economici au posibilitatea de a angaja personal bine pregatit apeland la serviciile oferite de departamentul Consiliere profesionala si plasare in munca din cadrul centrelor.Centrele realizeaza, de asemenea, pregatire la cererea agentilor economici din cadrul comunitatii.

Dupa parcurgerea intregului program, cursantii vor primi un certificat de absolvire care garanteaza calitatea cunostintelor dobandite in cadrul procesului de formare.

Copyright © 2003 Anofm - Toate drepturile rezervate.